در حاشیه مجموعه سمینارهای اقتصاد ایران مطرح شد : اقتصاددانان عزیز ، اول درد اقتصاد ایران را بشناسید بعد نسخه بپیچید
اقتصاد ایران در گوشه ای از تاریخ گم شده است ، ایران سالهاست اقتصاد ندارد اقتصاددانان نسخه ها را برای چه می پیچند؟
موج تبلیغاتی شمال // دکتر حجت بقایی مشاور تحقیق و توسعه که جهت استفاده از این سمینار شرکت کرده بود، در گفتگو با خبرنگاران گفت : کشوری که تکلیف اقتصادش مشخص نیست، کدام نسخه به کارش می آید؟
همه می دانند ، این اقتصاد یک بیماری طولانی دارد، و هر کس راه حلی می دهد ، در صورتی که اول باید بیماری را شناخت بعد درمان کرد. نسخه های اقتصاددانان برای اقتصادی است که دردش مشخص است.
اقتصاد ایران دردش معلوم نیست.
دکتر بقایی در ادامه افزود : خوب چیزی که مشخص است این است که از زمان ورود پرتغالیها و هلندیها به ایران کم کم اقتصاد ایران رو به نابودی گذاشت، آن هم به خاطر اینکه آن زمان اقتصاد آسیا و اروپا به ایران وابسته بود .
آن زمان ایران منابع بسیار خوبی داشت، آنها با برنامه ریزی و دادن امتیاز و گرفتن امتیاز استفاده از منابع طبیعی و محیط زیستی ایران ، منابع ایران را نابود کردند. از کشاورزی تا صنایع بومی محلی مانند پارچه بافی، فرش و ابریشم و دهها مورد دیگر ، و این شد که صنایع ایران ، کم کم از بین رفت ، و اقتصاد ایران شد اقتصاد وابسته .
در کنار این روی فرهنگ ایران کار کردند، اقلیم ایران را نابود کردند. شما در جنگلها دهها نوع موجود زنده و میوه ها و گیاهان خوراکی می دیدید ، ولی بعد از این تاریخ در جنگلها اول نوع پوشش را به هزار بهانه عوض کردند. و بعد خود به خود اغلب میوه ها نابود شد و نسل بسیاری از جانوران کمیاب و نایاب شد .
اقتصاد ایران یک شانس آورد و آن کشف نفت بود ، و این موضوع کمی منطقه ای را بر هم زد.
اما استعمارگران تمام سعیشان را کردند که اقتصاد ایران دیگر به روال سابق برنگردد.
این می طلبد که اقتصاددانان برنامه هایی را طراحی کنند برای عبور از این وضعیت تحمیلی ...
و تنها راه چاره زنده کردن اقتصاد بومی ، محلی است.
چرا که اقتصاد بومی محلی پایه و اساس و احیا کننده روحیه تجارت در جامعه است و تجارت اقتصاد را از اقتصاد وارداتی و مصرفی جدا می کند.
در مطالب بعدی سعی می کنیم راه کارهایی را که اساتید مطرح می کنند را با ذکر منابع ، سودها ، ضررها و یا موانع اجرایی ذکر نماییم ./ منبع : نشریه کارگاه آموزشی
:: برچسبها:
اقتصاد ایران،حجت بقایی،تجارت ایران،سمینار اقتصادی،صنعت ایران،کشاورزی ایران،موج تبلیغاتی شمال، ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0